25 Mart 2013 Pazartesi

MİDYE BÖREĞİ
( 12 tane börek için)



3 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için :

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
İçi için :

Peynir ve maydanoz
Üzeri için:

Yumurta sarısı
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir. Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Sözlü anlatımı zor olan bir tarif bunun için her aşamasını çektim, fotoğraflardan inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder